Najlepsza odpowiedź unbreak, 15 marca 2014 - 10:42
W imieniu autora daję znać, że problem rozwiązany. Można zamykać ![]()
Najlepsza odpowiedź unbreak, 15 marca 2014 - 10:42
W imieniu autora daję znać, że problem rozwiązany. Można zamykać ![]()
Napisano 05 marca 2014 - 19:30
Napisano 06 marca 2014 - 08:50
Z mybb wieki już nie miałem do czynienia, a z tym plugin w ogóle, ale postaram Ci się pomóc zdebugować ten błąd.
Na samym początku funkcji thx_common wrzuć to i daj znac co otrzymujesz w konsoli:
console.log(response)
webDeveloper
Napisano 06 marca 2014 - 17:06
I gdy zacznę rozwijać te klass to pokazuje się bardo, bardo dużo kodu, który trzeba rozwija i rozwijać...
Napisano 06 marca 2014 - 19:58
Hm, bez rozwinięcia nic nam to nie daje, w takim razie daj
console.log(response.responseXML)
Musimy sprawdzić czy jest responseXML w tym response.
webDeveloper
Napisano 06 marca 2014 - 20:58
null thx.js:13 XHR finished loading: "adres/xmlhttp.php?action=thankyou". prototype.js?ver=1603:1528 Ajax.Request.Class.create.request prototype.js?ver=1603:1528 Ajax.Request.Class.create.initialize prototype.js?ver=1603:1493 (anonymous function) prototype.js?ver=1603:408 klass prototype.js?ver=1603:80 thx thx.js:79 onclick showthread.php?tid=14588&pid=181185:365 null
To było przy usuwaniu podziękowania.
A teraz przy dawaniu:
XHR finished loading: "adres/xmlhttp.php?action=thankyou". prototype.js?ver=1603:1528 Ajax.Request.Class.create.request prototype.js?ver=1603:1528 Ajax.Request.Class.create.initialize prototype.js?ver=1603:1493 (anonymous function) prototype.js?ver=1603:408 klass prototype.js?ver=1603:80 thx thx.js:79 onclick showthread.php?tid=14588&pid=181185:365 null
Napisano 07 marca 2014 - 09:00
No czyli faktycznie nie ma tego elementu czyli dobrze że jest ten błąd. Pytanie jest teraz co zrobić żeby się go pozbyć. Masz możliwość wrzucić to wszystko gdzieś na stronę i rzucić linkiem? Będziemy szukać przyczyny.
Wyczytałem w necie że z tym pluginem często są problemy, Ktoś doradził żeby zamiast niego zainstalować ten: http://mods.mybb.com...you-like-system + spolszczenie: https://forum.mybboard.pl/watek-mybb-thank-you-like-system-1-2_20788
webDeveloper
Napisano 07 marca 2014 - 15:47
No niestety nie mogę, już poświęciłem i zrobiłem dość, że tak powiem.. "Prywatne" forum. Po za tym zmiana na thanks you like system nie wchodzi w grę, na tym już jadę około 4 lat.Błąd występuje od około roku / 2 lat, lecz postanowiłem mu się przeciwstawić i go wyeliminować, zupełnie nie wiem co robić. przepraszam.
Napisano 07 marca 2014 - 16:23
Możesz mi linka na pw rzucić jak chcesz pomocy, nikomu nie udostępnię.
Spróbuje to:
xml=response.responseXML;
remove=xml.getElementsByTagName('del').item(0).firstChild.data=="1";
lin=document.getElementById('a'+pid);
Podmienić na to:
xml=response.responseXML;
if( xml == null ){
remove=false;
}else{
remove=xml.getElementsByTagName('del').item(0).firstChild.data=="1";
}
lin=document.getElementById('a'+pid);
Może pomoże.
webDeveloper
Napisano 07 marca 2014 - 22:48
Niestety, chciałbym, lecz nie mogę.
Teraz powiem tak:
Co prawda błędy nie wyskakują, ale: po kliknięciu w button on znika, a podziękowanie (na liście i do licznika) nie dodaje, trzeba odświeżać stronę. :/
Dało by się temu zapobiec? : D
Napisano 09 marca 2014 - 14:09
Odświeżam wątek, już prawie o to chodzi, lecz kasuje się button po kliknięciu i aby zobaczyć, że dodano trzeba odświeżyć stronę.
Pozdrawiam
Napisano 10 marca 2014 - 09:19
No niestety bardziej Ci pomóc nie mogę bez wiedzy co zwraca post.
Zróbmy tak:
1. otwórz stronę w chrome.
2. walnij f12 przejdź do 'network' wyczyść wszystko przekreślonym kółeczkiem (drugą ikonką)
3. Kliknij na stronie button który wywołuje tą całą akcję
4. W zakładce Network powinna pojawić się nowa pozycja, kliknij na nią, później na "response" i pokaż screena co tam się pojawiło.
Spróbujemy dość gdzie jest błąd w działaniu mechanizmu. Skrypt nie działa ponieważ źle odbiera z odpowiedzi serwera XMLa, może jest pod inną zmienną.
webDeveloper
Napisano 11 marca 2014 - 09:28
No widzisz, to teraz sprawa się wyjaśniła ![]()
Plik wygląda OK, więc null jest zapewne dlatego że skrypt nie rozpoznaje że to jest XML, wnioskuję że przez brak nagłówka.
Jak masz możliwość edycji pliku xmlhttp.php to w odpowiednie miejsce wrzuć to (zakładam że kodowanie jest właśnie takie):
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
Jeżeli nie wiesz co i jak to możesz podesłać mi ten pliczek to się tym zajmę, albo mając go przed oczami (jego zawartość) powiem Ci gdzie to wrzucić ![]()
webDeveloper
Napisano 12 marca 2014 - 09:57
Wykasowałeś z pierwszego posta kod javascriptu a nie pamiętam jakiego geta tam podaje, wrzucisz raz jeszcze? Wystarczą mi te funkcje z tego co pamięma thx i thxr czy jakoś tak
Te które mają w sobie
new Ajax.Request(...);
W sumie nawet wystarczą same te linie
albo nawet jeszcze mniej, czyli ich pierwszy parametr (to wywołanie występuje dwa razy).
Dobra, z tego co przeanalizowałem ten plik to w nim nie ma tego czego szukamy, najwidoczniej wykonywany jest tam plugin. Możesz mi podesłać paczkę z plikami plugina? Przeglądnę jego zawartość i wyszukam miejsce gdzie powinieneś zmienić żeby skrypt widział tam XMLa a nie plaintext.
Użytkownik unbreak edytował ten post 12 marca 2014 - 10:02
webDeveloper
Napisano 12 marca 2014 - 19:00
Pliczek inc/plugins/thx.php:
linia od 393:
header('Content-Type: text/xml');
zamień na:
header("Content-type: text/xml; charset={$charset}");
linia 394:
$output = "<thankyou>
zmień na to:
$output = "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"{$charset}\"?><thankyou>
I daj znać - nie wiem czy w tym miejscu jest dostępna zmienna charset, wnioskuję że tak - ale 100% pewności nie mam.
webDeveloper
Napisano 14 marca 2014 - 08:55
Dla pewności zrób raz jeszcze to samo co tutaj: http://web-talk.pl/t...waniami/?p=4242
A w linii:
$output = "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"{$charset}\"?><thankyou>
Przed <thankyou> daj enter (tak żeby ten element był w nowej linii). Powoli kończą mi się pomysły, ale w końcu dojdziemy do tego co jest nie tak.
webDeveloper
Napisano 14 marca 2014 - 15:04
teraz jest coś takiego, czyli z dodatkiem:
<?xml version="1.0" encoding=""?> <thankyou> <list><![CDATA[ <span title="14-03-2014 15:01"><a href="member.php?action=profile&uid=1" dir="ltr"><span style="color: #FF7F00;"><b>nxx</b></span></a></span>]]></list> <display>1</display> <imageścieżka obrazka/postbit_rthx.gif</image> <del>1</del> </thankyou>
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
Podpięty Nowy szablon forum - uwagi błędy
|
Propozycje, sugestie, błędy | zonic |
|
|
|
[WordPress] Błędy indeksowania 404 w Google Search Console |
Pozycjonowanie i optymalizacja | zizou |
|
|
|
Wystąpił błąd podczas wysyłania pliku na serwer. Proszę spróbować ponownie później. - ROZWIĄZANIE PROBLEMU (home.pl) |
WordPress | zonic |
|
|
|
Błąd podczas wgrywania bazy na nowym serwerze. |
Bazy danych | Karol Belski |
|
|
|
Błąd |
PHP | Ups... |
|