Zestawiłem sobie na klik te dwa modele telefonów.
Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego telefon dużo gorszy pod każdym względem (procek, wyświetlacz, aparat itc) jest droższy od naprawdę dobrego Z1... ?
Nie potrafię tego ogarnąć.
Napisano 17 marca 2014 - 14:45
Chyba o to chodzi, że bazuje się na marce, dlatego iPhone jest droższy.
A Darek podsumował to w zabawny sposób, biorę iPhone, bo w końcu to "iPhone", nieważne, że są lepsze, tańsze telefony od konkurencyjnych firm. Tak ja to widzę.
Napisano 17 marca 2014 - 14:51
Ja jestem wierny Nexusowi i również polecam
Szybki nie drogi, aktualizacje zawsze jako pierwszy dostaje ![]()
webDeveloper
Napisano 17 marca 2014 - 14:55
Chyba o to chodzi, że bazuje się na marce, dlatego iPhone jest droższy.
A Darek podsumował to w zabawny sposób, biorę iPhone, bo w końcu to "iPhone", nieważne, że są lepsze, tańsze telefony od konkurencyjnych firm. Tak ja to widzę.
Nie, Dariusz po prostu musiał nabić 5 postów, żeby linka ze stroną wcisnąć ![]()
Napisano 17 marca 2014 - 15:24
Też bym wziął iPhone'a. Dlaczego? Kupiłem rok temu androidowca od Sony za kwotę około 1700zł, w tej samej cenie mógłbym wziąć iPhone'a 4s.
I teraz małe porównanie cenowe:
iPhone nawet po paru latach trzyma cenę, natomiast wszystkie androidowce po roku można kupić za 40% ceny, nie mówiąc już o sprzedaży...
Dodatkowym plusem iPhone'a jest aparat i bateria [fakt- pojemność może być zbliżona, ale odpowiedzmy sobie na pytanie- jaka jest zasobożerność systemu].
BTW- nie piszę tego jako fanboy apple'a, lecz jako użytkownik androida ![]()
Napisano 18 marca 2014 - 16:31
up@ To są jakieś argumenty? że firma nie zmienia czegoś co jest dobre?
Napisano 18 marca 2014 - 17:58
Nie mogę zrozumieć tego zdania, chodzi Ci o to że wydają kolejne wersje? nowsze iPhone'y mają lepsze podzespoły.
Napisano 18 marca 2014 - 18:00
Trololololo tych, co nie mieli okazji dłużej popracować na iOS ;p
A najnowszy iphone faktycznie jakiś długi ![]()
Napisano 18 marca 2014 - 18:03
To jednak zmienia, czy nie?
Wchodzi sobie taki laik do sklepu i co mu się pierwsze rzuca w oczy zaraz po cenie? Wygląd wizualny czy plakietka obok z parametrami?
Nie oszukujmy się, Iphone jest brzydki.
Napisano 18 marca 2014 - 18:59
Wygląd wizualny czy plakietka obok z parametrami?
Oczywiście że plakietka z parametrami, a laik na pewno nie będzie kupował telefonu za ponad 2 tysiące.
Napisano 18 marca 2014 - 19:51
Będzie, bo to Iphone i o to tu chodzi.
Niektórzy ludzie są ograniczeni co do marki.
Napisano 18 marca 2014 - 20:12
Nie mogę- ale niektórzy się srają z parametrami- o porównaniu sobie optymalizacji obu systemów nikt nie pomyślał?
No temat niezły- Android vs iOS- czyli jak rozpętać wojnę na forum.
Proponuję jeszcze założyć temat Linux vs Windows oraz IPB vs phpBB...
Napisano 19 marca 2014 - 09:05
IPB vs phpBB
Tutaj to chyba akurat nikt nie ma wątpliwości ![]()
Ogólnie się z Tobą zgadzam, ale tutaj nie mogę - bo to jest kwestia gustu i nawet nie powinno się poruszać tego tematu ![]()
Co do samego iPhone'a to osobiście uważam że to jest tragedia nie telefon (no może telefon jest, bo dzwoni chyba bez zarzutów), ale smartfon to z niego kiepski. W moim odczuciu rozchodzi się głównie o politykę jabłka.
To jest moja osobista opinia, do której mam prawo, nikomu nie mam zamiaru jej narzucać ![]()
webDeveloper
Napisano 19 marca 2014 - 12:56
Dla mnie jest ładny, ooo, co teraz? ![]()
Kumpel ma Z1 i sobie chwali.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych