Cześć,
Nie znalazłem odpowiedniego działu, a chce sie dowiedziec, jak najlepiej i najłatwiej zrealizować pomysl.
Mianowicie chce postawic serwer www na jakims Linuxie w Raspberry Pi a nastepnie na serwerze postawic strone www ze streamem, z kamery usb podpiętej do Raspberr. Do tego jakis soft ktory pozwoli robic zdjecia podczas wykrycia przez kamerę ruchu i wysyłanie ich na email lub do DropBox'a.
Ps. IP moge miec zewnętrzny wiec to jeden problem mniej. No ale jestem zielony jesli chodzi o Linuxa i Raspberry Pi
Mam nadzieje ze cos mi doradzicie
Napisano 05 lutego 2015 - 00:49
Napisano 05 lutego 2015 - 09:18
Musi być Linux i RaspberryPi? Bo jak nie to wystarczy niemal każda karmerka IP, one mają takie funkcje wystarczy tylko podpiąć.
webDeveloper
Napisano 05 lutego 2015 - 17:35
No może byc kamera IP za 260zł (Ale ona sama w sobie chyba tez tylko w sieci lokalnej, zeby stremować na www to tez trzeba by cos z tym zrobic)
Moze tez być wizjer z kamera za 800zł
Ale chciał bym cos takiego zrobic samemu na Raspberry przy okazji ogarnac jakies podstawy pracy w Linux, Stawiania serwera itd.
Do tego chcial bym samemu zmontować jakis wizjer do drzwi z kamera (bo nie ma jak umieścić jej na zewnątrz (mieszkanie w bloku) i zrobic dla siebie strone z takim streamem
Napisano 06 lutego 2015 - 18:59
W node.js za pomocą web sockets zrobisz sobie steama z kamerki na strone i do tego nawet jakieś zdalne sterowanie przez I/O na Raspberry Pi, które uruchomisz za pomocą poleceń na Linuxie. Z kolei polecenia te wykonasz za pomocą odpowiedniego modułu do node.js
Napisano 07 lutego 2015 - 03:43
Jeszcze nie kupilem Raspberry ale mam dylemat czy narazie kupic jakas tania kamere na usb za te 30zl czy ta dedykowana do Raspberry
Napisano 07 lutego 2015 - 22:38
Takie kamery mają już serwer WWW wbudowany, więc nic więcej nie potrzebujesz. Wystarczy przekierować port, ustawić jakiegoś DDNSa i gotowe.No może byc kamera IP za 260zł (Ale ona sama w sobie chyba tez tylko w sieci lokalnej, zeby stremować na www to tez trzeba by cos z tym zrobic)
Do tej dedykowanej na pewno dostaniesz odpowiednie sterowniki i masz masę gotowych, przykładowych rozwiązań. Kamerą za 30 zł możesz się nie wstrzelić w sterowniki lub mieć jakieś inne nieudokumentowane problemy. JJay dał ci linka do listy kompatybilnych kamer. Ja osobiście bym brał (i będę brał ) dedykowaną.Jeszcze nie kupilem Raspberry ale mam dylemat czy narazie kupic jakas tania kamere na usb za te 30zl czy ta dedykowana do Raspberry
Napisano 27 kwietnia 2015 - 14:24
Wy piszcie o tym - http://www.ematador....GB-Class-10/782 ?
Tj. najnowsza wersja czy jest jeszcze coś mocniejszego?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Linux, Serwer, Raspberry, Pi, Kamera, Usb, www, ftp, html, stream
Domeny i hosting →
Hosting →
[MyDevil.net] Elastyczne zarządzanie procesami oraz PROMOCJANapisany przez MyDevil.Net, 12 lut 2018 hosting, webhosting, www, mysql i 3 więcej |
|
|||
Technologie webowe - tworzenie stron www →
Gotowe rozwiązania →
Realistyczny tekst, jak zdjęcie a to tylko CSSNapisany przez unbreak, 01 lip 2015 css, html, javascript |
|
|||
HTML i CSS →
Upload plików na serwerNapisany przez Lateray, 28 sie 2014 Upload, plików, na, serwer |
|
|||
Pozostałe →
Inne →
Czy to byłoby atrakcyjne portfolio?Napisany przez writen, 23 cze 2014 portfolio, www, strona |
|
|||
HTML i CSS →
Kod HTML/CSS dla artykułu z obrazkiem, tytułem i treściąNapisany przez harick, 21 cze 2014 html, css, kod, artykuł, news i 1 więcej |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych