Czyli kolejna forumowa zabawa do nabijania postów ![]()
Kto rano wstaje (6:00 - 8:00) niech wrzuci tutaj coś od siebie ![]()
Nie wiem jak u Was, ale w Toruniu zapowiada się ciekawa pogoda. Może pora zamienić samochód na rower jako transport do pracy?
Kto rano wstaje :)
Posted 28 May 2015 - 07:21
Posted 28 May 2015 - 07:51
Ej, napisałeś już po 8, a w zasadach dałeś widełki 6 - 8 ![]()
Na południu Polski ciągle brzydka pogoda, kilka kilometrów dalej leży śnieg w górach ![]()
webDeveloper
Posted 28 May 2015 - 08:48
Czyli kolejna forumowa zabawa do nabijania postów
Kto rano wstaje (6:00 - 8:00) niech wrzuci tutaj coś od siebie
Nie wiem jak u Was, ale w Toruniu zapowiada się ciekawa pogoda. Może pora zamienić samochód na rower jako transport do pracy?
Ja tam otwieram oczy przed 7, ale nie podniosę się wcześniej niż po godzince leżakowania ![]()
ps. Gdybym nie jeździł całorocznie na kole do roboty, po miesiącu zacząłbym się turlać z otyłości od siedzenia po kilka, a nawet kilkanaście h dziennie ![]()
Ej, napisałeś już po 8, a w zasadach dałeś widełki 6 - 8
Hmm, szelma przestawił w bazie godzinę na 7:21 ? ![]()
Posted 28 May 2015 - 09:32
Ja tam otwieram oczy przed 7, ale nie podniosę się wcześniej niż po godzince leżakowania
ps. Gdybym nie jeździł całorocznie na kole do roboty, po miesiącu zacząłbym się turlać z otyłości od siedzenia po kilka, a nawet kilkanaście h dziennie
Hmm, szelma przestawił w bazie godzinę na 7:21 ?
Nie ruszałem nic w bazie
Napisałem po 8 z pracy już bo zapomniałem
A mimo wszystko chciałem dzisiaj zapoczątkować zabawę ![]()
@Zimistrz
Jesteś maniakiem rowerowania?
Posted 28 May 2015 - 11:56
Ja tam otwieram oczy przed 7, ale nie podniosę się wcześniej niż po godzince leżakowania
ps. Gdybym nie jeździł całorocznie na kole do roboty, po miesiącu zacząłbym się turlać z otyłości od siedzenia po kilka, a nawet kilkanaście h dziennie
Hmm, szelma przestawił w bazie godzinę na 7:21 ?
A mi to np nie grozi
Ja siedzę/leżę 99% czasu (w pracy, w domu, w gościach), wożę się autem a waga jaka była taka jest. Albo Ty masz powolną przemianę materii, albo ja turbo szybką ![]()
Ja tam wolę godzinę, ba 5 minut dłużej pospać i wstać w ostatniej chwili niż budzić się wcześniej i leżeć przed wstanięciem. jestem leniem i uwielbiam spać.
webDeveloper
Posted 28 May 2015 - 13:03
@up
Zero sportu?
PS: Taki pomysl mi przyszedl do glowy. Kto pierwszy rano tutaj zajrzy, rzuca temat rozmowy dnia
Moze byc?
Posted 29 May 2015 - 09:12
Albo Ty masz powolną przemianę materii, albo ja turbo szybką
Wspomnisz własne słowa gdy wiek będziesz pisał z sufiksem *dzieści, nie *dzieścia ![]()
@Zimistrz
Jesteś maniakiem rowerowania?
Absolutnie nie ! ![]()
Szczere mówiąc jeżdżę na kole głównie w celach zdrowotnych. Już plecki i pręgież dały o sobie mocno znać przez niepoliczalną ilość przesiedzianych godzin i znikomym ruchu. Druga rzecz jest bardziej prozaiczna. Nie przepadam za komunikacją miejską. Nie zniósłbym dojeżdżania roztrzęsionym autopkiem wśród masy owiec o podejrzanej aparycji, w którym duchota latem wysuszyła mi oczy na proszek. Jazda gablotą też odpada. Na widok spasionych kierowców wręcz wylewających się z auta, dla których jedyny ruch to trasa: auto<->robota<->auto<->sklep<->auto<->chawira robi mi się niedobrze.
Tych kilka km jest wręcz zbawienne i polecam ten sposób transportu, w miejsce stania w korkach i wdychania smogu (choć już kilka razy przegryzłem "przepyszny" wyciąg z wydechu autobusu)
No dobra, może trochę maniakiem lekkiego XC jestem, bo jazda po ostępach leśnych jest fajna ![]()
Jakie plany na weekend?
Przetrwać go ![]()
Posted 29 May 2015 - 10:02
Wspomnisz własne słowa gdy wiek będziesz pisał z sufiksem *dzieści, nie *dzieścia
Na ile lat Ty mnie 'wyceniasz' w takim razie? ![]()
No co tam u Was? Jakie plany na weekend?
Odpocząć w oflajnie:)
webDeveloper
Posted 30 May 2015 - 06:47
Witam z rana ![]()
Plany na weekend układanie kostki brukowej w domu na podjeździe ![]()
webKS - Wdrożenia stron i sklepów Internetowych.
Usługi Informatyczne 'webKS'.
Posted 31 May 2015 - 08:13
Super sprawa
Ja takie przydomowe prace w weekend bardzo lubię
Odcięcie od rzeczywistości ![]()
Posted 31 May 2015 - 11:24
Kurde, widzę, że temat się rozwija ![]()
Ja z rowerem podobnie jak Zimistrz.
Niedziela ? Nie mam pomysłu. Może polece na rower
A jak nie to zostaje przy fifie i gta ![]()
Super sprawa
Ja takie przydomowe prace w weekend bardzo lubię
Odcięcie od rzeczywistości
Zazdroszczę ![]()
Posted 01 June 2015 - 07:31
Hello! Wszystkim życzę wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego naszego święta (w końcu wszyscy faceci to wieczne dzieci) ![]()
Piękny dzień dzisiaj, ma mi przyjść prezent który sobie sprawiłem z powyższej okazji ![]()
webDeveloper
Posted 01 June 2015 - 07:39
Hello! Wszystkim życzę wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego naszego święta (w końcu wszyscy faceci to wieczne dzieci)
Piękny dzień dzisiaj, ma mi przyjść prezent który sobie sprawiłem z powyższej okazji
Wzajemnie ![]()
No i pochwal się co sobie sprawiłeś... no i czy żona wie
:D
PS: Mi chodzi po głowie sprawienie czegos takiego, i szukam kogoś kto utwierdzi mnie w tej decyzji:
xxx.jpg 165.35KB
1 downloads
Posted 01 June 2015 - 09:07
PS: Mi chodzi po głowie sprawienie czegos takiego, i szukam kogoś kto utwierdzi mnie w tej decyzji:
Jeśli na takim ostrym będziesz jeździł po kostce na której stoi, wymódl od razu rabat w serwisie na prostowanie felg. Potwierdziły to dwa serwisy które odwiedziłem w celu prostowania fel, gdzie najwcześniej dostałbym felę po 6-7 dniach. Takie jest obłożenie w tym momencie.
Polska to kraina wysokich krawężników, garbów i dziur; o znikomej ilości ścieżek rowerowych. A nawet pośród nich, te dobrze wykonane to zaledwie kilka procent.
Inna rzecz, że wyjazd full ostrym poza szosę jest okrutnie niewygodny. Twardy widelec i brak przerzutek tylko dla twardych zawodników. Ale takich, którzy w ostateczności lubią dymać na piechotę pod górkę w lesie ![]()
Polecam hardtaila typu cross (nie typowy mtb) + widelec ze skokiem 100mm + hamulce tarczowe, hydrauliczne + jeśli nie ma opon cross-owych, to wymianę balonów mtb 2.0-2.2cm na takie. Uniwersalne koło dla dojeżdżających do roboty oraz niedzielnych rowerzystów chcących wyskoczyć gdzieś po kościele ![]()
Posted 01 June 2015 - 09:13
To nie jest ostre kolo. Teraz tam jest 1 bieg. Przed zakupem chcialem to zamienic na 7 biegowy shimano nexus.
A Twoja propozycja nie ma takiego klimatu
Posted 01 June 2015 - 10:59
To nie jest ostre kolo. Teraz tam jest 1 bieg. Przed zakupem chcialem to zamienic na 7 biegowy shimano nexus.
A Twoja propozycja nie ma takiego klimatu
To jest klasyczne ostre koło; zapewne własnoręczna składanina. ![]()
Nie myl ostrego z kolarzówą ![]()
Minimalizm, twardy widelec, single speed z pewnością z torpedo ze wzgl. na brak tylnego hamulca ręcznego, spora zębatka przednia, mocne obręcze + slicki. Wszystko co trzeba do zapierniczania.
Moja propozycja to beach cruiser, ale ze względów pragmatycznych nie wiem kiedy i gdzie bym nim jeździł.
Pamiętaj, ja śmigam na kole cały rok: słońce, deszcz, śnieg, lód, błoto, szuter, piach, asfalt i co ino; wszystkie możliwe warunki.
Mnie jest potrzebny muł który pojedzie przy -15° i zdołam nim zahamować, a nie mercedes do pokazywania małolatom na rynku.
Przy czym full suspens to jednak za wysokie progi cenowe, a z kolei aż takie extremalne XC mnie nie pociąga. Choć jazda po mieście wiele od dróg leśnych nie odbiega ![]()
btw. taki 
Posted 01 June 2015 - 11:01
No i pochwal się co sobie sprawiłeś... no i czy żona wie
Amplituner + 5.1 a jaki? Pozostawię to dla siebie, bo to z najniższej półki ![]()
Co do rowera, to brzydki ![]()
+ ładniejszy ten Zimistrza ![]()
webDeveloper
Posted 01 June 2015 - 11:12
Amplituner + 5.1 a jaki? Pozostawię to dla siebie, bo to z najniższej półki
Co do rowera, to brzydki
+ ładniejszy ten Zimistrza
Nie moje klimaty ten rower
I co Ty masz z tymi oponami?
T osie kurde ciezko jezdzi na takich grubasach ![]()
A co do tego zdjecia co ja dalem, to tak jak mowie, ja nie chce single speed. Byłyby przerzutki ![]()
Posted 01 June 2015 - 11:23
Nie moje klimaty ten rower
I co Ty masz z tymi oponami?
T osie kurde ciezko jezdzi na takich grubasach
A co do tego zdjecia co ja dalem, to tak jak mowie, ja nie chce single speed. Byłyby przerzutki
Spróbuj na cieniutkich jechać szutrową, wpaść w błocko lub przepchnąć kilkanaście/dziesiąt metrów po piaseczku. Gwarantuję moc doznań ;D
Właśnie jestem na etapie szukania nowego ogumienia. Stąd zastanawiam się czy oponki cross wyrobią w terenie po którym śmigam. Choć właśnie głównie pod kątem miejskim chcę je zmienić z obecnych balonów mtb, bo huczą jak szerszenie i zagarniają wszystkie kałuże :}
Rozumiem że celujesz w rower turystyczny ?
@unbreak: są jeszcze amerykańskie cruisery, ale na tym to się chyba da tylko jechać do przodu i to wyłącznie z górki ![]()
Do miasta typowym holendrem też bym nie pogardził. Ale ciężko to rozpędzić do 30-tu, jak się już spóźnionym do roboty wstaje z wyra ![]()
Podone tematy
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
Pinned Prosty formularz kontaktowy na każdą stronę
|
Gotowe rozwiązania | zonic |
|
|
|
Pinned Wykorzystanie SMTP do wysyłki maili przy 'Prostym formularzu kontaktowym na każdą stronę'
|
Gotowe rozwiązania | unbreak |
|
|
|
Wordpress formularze kontaktowe. |
WordPress | proboszcz |
|
|
|
Prezentacje produktowe z opisem funkcji |
Gotowe rozwiązania | przemoo83 |