Co sadzicie o programujacych dziewczynach/kobietach. Zadki widok nie? Ja osobiscie sie jeszcze z czyms takim. Osobiscie bym wolal aby wiecej przedstawicielek plci przeciwnej programowalo. Heh. Jak myslicie? Czemu to glownie my programujemy?
Kobiety + Programowanie = ? C-8
Posted 06 January 2014 - 15:56
Co sadzicie o programujacych dziewczynach/kobietach. Zadki widok nie? Ja osobiscie sie jeszcze z czyms takim. Osobiscie bym wolal aby wiecej przedstawicielek plci przeciwnej programowalo. Heh. Jak myslicie? Czemu to glownie my programujemy?
Posted 06 January 2014 - 17:45
Też się nad tym swego czasu zastanawiałem. Na forach np. forum.php.pl czasem pisze jakaś dziewczyna, lecz serio jest to żadki widok i przyszło mi do głowy, że może dlatego, gdyż programista ma taki stereotyp "kujona", za którego osobiście się nie uważam i wy raczej też nie. ![]()
Posted 06 January 2014 - 18:26
Dementuje pogłoski o tym że rzadko spotykanym okazem jest kobieta programista. Panowie, rozejrzyjcie się!
http://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/1258105697_by_heniuplus1_600.jpg
Posted 06 January 2014 - 21:40
Wbrew pozorom kobiet w IT nie jest tak mało. Sam znam osobiście 3, z wieloletnim stażem jeśli chodzi o programowanie. Mało tego, chciałbym pracować na ich stanowiskach ![]()
Na studiach również miałem kilka dziewczyn. Część nawet wytrwała do końca. Na zawodach, czy hackatonach również widać kobiety. Myślę, że jest ich coraz więcej w tej branży.
Posted 06 January 2014 - 21:55
Na jakim kierunku studia?
Gdzie?
Tak pytam bo matura ten rok.
GTA 5, CS GO, Ovewatch i wiele innych gry do pobrania w bezpiecznej formie w pełnej wersji.
19.08.2014r.
Posted 06 January 2014 - 22:34
@zonic
Na jakim kierunku studia?
Gdzie?
Tak pytam bo matura ten rok.
Informatyka (Programowanie), studia inżynierskie na UMK w Toruniu. Jeśli przypadkiem jesteś z okolic, to polecam.
Posted 07 January 2014 - 09:28
Prawda jest taka że kobiety programują dużo lepiej niż jeden koleś. Dlaczego? Ponieważ kobieta jak już się za to bierze, to na prawdę i jest w tym dobra, a wielu facetów próbuje, coś tam zaczyna. kombinuje i już się uważa za programistę, a tak na prawdę g@#0 wie.
webDeveloper
Posted 13 January 2014 - 17:46
Hehe Wiadomo
Ale chcialbym zeby np. moja dziewczyna napisala cos w PHP
Posted 13 January 2014 - 17:58
Jeszcze później by Ci wytykała błędy w Twoim skrypcie i związek by się rozpadł ![]()
Uważaj o co prosisz ;p
webDeveloper
Posted 13 January 2014 - 22:02
Tak naprawdę kobiet w IT jest całkiem sporo, więcej niż się wydaje na pierwszy rzut oka. W firmie gdzie pracuję wydaje mi się, że będzie to około 15-20%, nie tylko na stanowiskach administracyjnych. Znam zarówno złe, jak i dobre programistki, więc nie wiązałbym sumienności z płcią
Inna rzecz jest taka, że mimo wszystko stereotyp kojarzy rzeczy ścisłe i techniczne z mężczyznami.
Mieszkanie dla Młodych - zasady programu MDM, limity cenowe, banki w MDM, aktualności
Posted 26 January 2014 - 13:01
Jeszcze później by Ci wytykała błędy w Twoim skrypcie i związek by się rozpadł
Uważaj o co prosisz
To ja juz siedze cicho
Posted 26 January 2014 - 20:26
@unbreak
Hehe Wiadomo.
Ale chcialbym zeby np. moja dziewczyna napisala cos w PHP![]()
Jeszcze później by Ci wytykała błędy w Twoim skrypcie i związek by się rozpadł
Uważaj o co prosisz ;p
Hahah, spadłem z krzesła jak to przeczytałem
Beka niezła!
@topic, Osobiście znam (niestety moją byłą
) Która też programuje lecz w Java i czasem jej pomagałem lecz hm, co było to się nie odstanie ![]()
Posted 26 January 2014 - 22:32
Hahah, spadłem z krzesła jak to przeczytałem
Beka niezła!
@topic, Osobiście znam (niestety moją byłą
) Która też programuje lecz w Java i czasem jej pomagałem lecz hm, co było to się nie odstanie
Ło matko
Gdzieś wcześniej pisałeś, że masz 15 lat
Tutaj mówisz, że Twoja była programowała w Javie
Nie ogarniam tej dzisiejszej młodzieży
(tej młodszej młodzieży
bo przecież sam ciągle jestem piękny i młody
)
Posted 27 January 2014 - 07:50
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users