Zenbox nie jest z gumy i też ma limity procesora oraz ram radzę wam poczytać regulamin.
Odezwij się na pw zaproponuję ci coś za małe pieniądze u siebie co ci to udzwignie z panelem DA
Posted 06 July 2014 - 16:27
Zenbox nie jest z gumy i też ma limity procesora oraz ram radzę wam poczytać regulamin.
Odezwij się na pw zaproponuję ci coś za małe pieniądze u siebie co ci to udzwignie z panelem DA
UnitraFan.pl - Z miłości do sprzętu Unitra
Moje projekty wspiera firma NetDC.pl stabilne serwery VPS. Tanie serwery www.
Posted 06 July 2014 - 18:01
Zenbox i tak odpada, pod względem wyświetleń musiałbym brać co najmniej maksymalny pakiet.
Posted 06 July 2014 - 18:31
@Zimistrz jeżeli lubisz przepłacać w Polsce- Twoja sprawa. Ja tam się trzymam zagranicznych firm, i wychodzi mi to na dobre.
Myślisz, że firma która dzierżawi wszystko za granicą da Ci lepsze wsparcie, skoro nawet nikt nie może przejść się do serwerowni?
@Azrail zenbox może okazać się dobrym rozwieraniem, jednakże musisz wiedzieć ile masz UU. Dawno nie używam GA, ale powinno gdzieś to być w panelu.
Kiedyś chciałem postawić stronę w zenboxie, lecz rozliczając sie z UU płacił bym około 500zł miesięcznie, a posiadając VPS'a płacę 30
Czy aby dobrze zrozumiałeś na czym polega limit UU i jak jest wyznaczany ?Zenbox i tak odpada, pod względem wyświetleń musiałbym brać co najmniej maksymalny pakiet.
Posted 06 July 2014 - 18:45
UU - unikalni użytkownicy, wejścia miesięcznie, według google mam 1,5 tyś na 24h, co w bilansie miesięcznym daje prawie 50 tyś, 47 z haczykiem. Tak to rozumiem, biorąc pod uwagę że przed ostatni pakiet ma 50 tyś wejść miesięcznie jest eliminowany iż forum się rozrasta, zostaje tylko 100k lub 100k+, jeżeli jest inaczej proszę wytłumacz mi to.
Posted 06 July 2014 - 18:48
Teraz wszystko się zgadza. Zwróciłem Ci uwagę w pierwszej odpowiedzi, że nie wystarczy wykresik zużycia CPU.
Nie ma siły w takim razie, mocny VPS to minimum, a przy takim rozwoju i tak zmierzasz po prostej w kierunku całkowicie dedykowanego serwera.
Posted 06 July 2014 - 19:00
Nie ukrywam że forum wykonało naglę taki przeskok, ludzie zaczęli je reklamować, no i teraz wyszło szydło z worka, serwer jest nie powiem czym bo nie wypada...
Zaczynając temat "od nowa", mam rozumieć że już żaden serwer www nie da sobie rady z forum?
Okej, to co teraz robić, mówisz porządny VPS jakie są jego koszta? I może masz jakieś propozycje co do serwerowni.
Posted 06 July 2014 - 19:48
@Zimistrz swoją propozycję dorzuciłem i tyle, uważam że jest ok, nie ma powodów do krytyki, ani żadnych ataków. Twoja sytuacja nikogo nie interesuje- w internecie można napisać co się człowiekowi wyśniło. Ja na przykład z kolei chwalę sobie zagraniczne usług. Widać nigdy nie miałeś z nimi do czynienia, że tak usilnie je krytykujesz. Do Polskich nic nie mam- jedynie ceny są większe od zagranicznych- jak zauważyłeś- na przykład z powodu cen prądu.
Posted 06 July 2014 - 21:51
Jedynym argumentem jaki podałeś to cena. Ja podałem więcej.
Ale ok, każda pliszka swój ogonek chwali. Jak kto zna języki, to się przez telefon dogada gdy coś przestanie działać ![]()
Posted 06 July 2014 - 22:07
A to jakiś wyścig na ilość argumentów?
Ale skończmy tą głupią gadaninę, bo to do niczego nie prowadzi. ![]()
PS prócz ceny można wydedukować wydajność- Nginx prócz nieporównywalnie większej wydajności w stosunku do apacza zajmuje mniej zasobów. Nie trzeba kupować jebutnego hostingu/serwa z DA z apachem- wystarczy dobrze przemyślana konfiguracja VPS'a :-)
Posted 06 July 2014 - 22:45
Dokładnie, spamicie mi w temacie zamiast spróbować odpowiedzieć na moje pytania.
Posted 07 July 2014 - 07:03
Według GA mam 1600 "Użytkowników", to będzie chyba to, biorąc pod uwagę że są to dzienne statystyki 30x1,6 tyś = 48 tyś miesięcznie.
Biorąc pod uwagę to że forum od 2 dni pnie się dość szybko w górę, liczba może wzrosnąć, więc póki nie będzie stabilizacji w jakimś stopniu nie będzie to dobre rozwiązanie, co wy o tym myślicie?
Bzdury gadasz.
Masz 1600 UU w skali dnia. Zenbox liczy w skali miesiąca. Czyli jak ktoś dzisiaj wejdzie na Twoją stronę i za dwa tygodnie znowu wejdzie, to jest to liczone jako 1 wejście. Mając 1600 UU dziennie raczej nie przekroczysz 25k UU miesięcznie. Możesz to sprawdzić badając UU w skali miesiąca, nie dnia.
1 UU jest rozliczany jest w skali miesiąca. Przykładowo ktoś wejdzie na Twoją stronę, po kilku dniach wejdzie ponownie i tak znowu, i znowu - a my nadal rozliczamy to jako jednego unikalnego użytkownika w skali miesiąca.
powyższe info z zenbox.pl
Posted 07 July 2014 - 10:10
A to jakiś wyścig na ilość argumentów?
Ale skończmy tą głupią gadaninę, bo to do niczego nie prowadzi.
A miał być ? ![]()
Przypomniała mi się świetna scena z dnia świra:
Zonic: fakt, sam się zastanawiam jak mógł bazować na wyłącznie jednym systemie zliczania statystyk; i do tego GA.
Azrail: Każdy system inaczej przelicza UU. Najbliższe realności są dane wyciągane z access log webserwera, na których bazuje m.in. awstats dla apache'a.
Kontaktowałeś się chociaż z zenboxem ? Jeśli wezmą na klatę wiedząc oczywiście w co się pakują - a nie jak to nam tutaj z odpowiedzi na odpowiedź kreujesz - to Cię nie wywalą na zbity rył po paru dniach ![]()
Posted 07 July 2014 - 10:14
Zenbox nie opiera się na GA. I ich pakiety dotyczą Unikalnych użytkowników w skali miesiąca, nie w skali dnia, tak jak kolega badał w GA.
Posted 07 July 2014 - 11:30
Czyli polecacie dzwonić do zenbox'a, zapytać się czy dadzą sobie radę, i ew. brać tak?
Posted 07 July 2014 - 11:48
Miałeś zdaje się przenosić do nowej piaskownicy tej nocy, a poza progreso nie zapytałeś jeszcze żadnego z proponowanych tu dostawców ?
Skoro jednak łatwiej i szybciej jest obsztalować VPSa niż wykonać dwa telefony, to nie mam więcej pytań.
Posted 07 July 2014 - 11:56
Dzwoniłem do netdc, unixstorm (jakoś tak), w kei pytałem przez maila, oraz kilku innych, każda z tych firma albo zaproponowała mi VPS'a albo otwarcie powiedzieli że nie dadzą rady, gdy większość firm które widzę mi odmawia, z czasem tracę motywację.
Posted 07 July 2014 - 11:58
Dzwoniłem do netdc, unixstorm (jakoś tak), w kei pytałem przez maila, oraz kilku innych, każda z tych firma albo zaproponowała mi VPS'a albo otwarcie powiedzieli że nie dadzą rady, gdy większość firm które widzę mi odmawia, z czasem tracę motywację.
Nie dadzą rady? Zapewne miało być "nie dadzą rady przy budżecie 150 zł", bo to forum nie jest niczym wielkim, ani nadzwyczajnie wymagającym.
Posted 07 July 2014 - 12:03
Akurat budżetu nie podawałem, podawałem same fakty, silnik IPB, link do forum, oraz odwiedziny unikalne, ogólne.
Kei dodatkowo zapytało mnie o parametry serwera, powiedziałem że aktualnie nie znam i zapytam w SuperHost, po czym oddzwonię, gdy w superhost poprosiłem o parametry serwera, dostałem zrzut php.ini
Posted 07 July 2014 - 15:40
NetDC odpadło ? Nie tak dawno chwalono ich współdzielone konta z przydzielonym 512MB RAM - a to muszą być sporej mocy maszyny.
Mniejszych, którzy nawet nie wspominają słowem o używanym sprzęcie, bym nawet nie pytał.
Jedyne co tu pozostaje na polu, to współdzielone w chmurze ZBX, root VPS w B-H lub tańszym mintshost + porządna usługa instalacji całej platformy (jakieś 2-4 stówki) lub kontakt z Kylos odnośnie pakietu gold - choć podejrzewam że też skończy się na propozycji VPs.
Hekko od kilku lat nie ruszałem, więc bazuj na świeższych opiniach.
A teraz na bok wszystko wcześniejsze.
Superhost nigdzie nie podaje limitów CPU oraz pamięci dla konta. To że poinformowano Cię o przekraczaniu limitów CPU oznacza tylko overselling i lipne maszyny - co zresztą potwierdzają tak niskie ceny za tak wiele w ofercie. Na temat limitów superhosta można znaleźć całkiem sporo na WHT. Nie wnikam już o co wypytywałeś innych dostawców i jak w rzeczywistości sprawa wygląda, ale dziwi mnie że żaden się nie podjął. Zwłaszcza wiedząc od kogo chcesz się wyautować. Osiągany limit X% CPU u jednego operatora, może ledwo sięgnąć 1% u innego.
Skoro większość daje 2 tyg. testów to skorzystaj. Wybierz trzech, przepchnij wszystko do pierwszego z wybranych i testuj. Jak się oburzy, przenieś do innego. To roboty na 3-4h, więc migrując w nocy użytkownicy nawet tego nie poczują.
Na końcu drogi i tak widnieje znak VPS więc nie masz nic do stracenia.
Posted 08 July 2014 - 15:53
Ja nadal twierdzę że pakiet z netdc.pl był by wystarczający
masz okres testowy sprawdz.
Nie oszukujmy się zresztą sam prowadziłem identyczne forum i wiem jak jesteś narażony na ataki od konkurencji bo sam też je miewałem dla tego kilku dostawców woli zrezygnować zamiast co kilka dni męczyć się z wycinaniem ruchu ![]()
UnitraFan.pl - Z miłości do sprzętu Unitra
Moje projekty wspiera firma NetDC.pl stabilne serwery VPS. Tanie serwery www.
| Topic | Forum | Started By | Stats | Last Post Info | |
|---|---|---|---|---|---|
Jaki koszt pozycjonowania sklepu internetowego |
Promocja i marketing | x_n |
|
|
|
Siłownia - jakie suplementy i odżywki na początek
|
Po godzinach | zonic |
|
|