Cześć,
Nie znalazłem odpowiedniego działu, a chce sie dowiedziec, jak najlepiej i najłatwiej zrealizować pomysl.
Mianowicie chce postawic serwer www na jakims Linuxie w Raspberry Pi a nastepnie na serwerze postawic strone www ze streamem, z kamery usb podpiętej do Raspberr. Do tego jakis soft ktory pozwoli robic zdjecia podczas wykrycia przez kamerę ruchu i wysyłanie ich na email lub do DropBox'a.
Ps. IP moge miec zewnętrzny wiec to jeden problem mniej. No ale jestem zielony jesli chodzi o Linuxa i Raspberry Pi
Mam nadzieje ze cos mi doradzicie
Napisano 05 lutego 2015 - 00:49
Napisano 05 lutego 2015 - 09:18
Musi być Linux i RaspberryPi? Bo jak nie to wystarczy niemal każda karmerka IP, one mają takie funkcje wystarczy tylko podpiąć.
webDeveloper
Napisano 05 lutego 2015 - 17:35
No może byc kamera IP za 260zł (Ale ona sama w sobie chyba tez tylko w sieci lokalnej, zeby stremować na www to tez trzeba by cos z tym zrobic)
Moze tez być wizjer z kamera za 800zł
Ale chciał bym cos takiego zrobic samemu na Raspberry przy okazji ogarnac jakies podstawy pracy w Linux, Stawiania serwera itd.
Do tego chcial bym samemu zmontować jakis wizjer do drzwi z kamera (bo nie ma jak umieścić jej na zewnątrz (mieszkanie w bloku) i zrobic dla siebie strone z takim streamem
Napisano 06 lutego 2015 - 18:59
W node.js za pomocą web sockets zrobisz sobie steama z kamerki na strone i do tego nawet jakieś zdalne sterowanie przez I/O na Raspberry Pi, które uruchomisz za pomocą poleceń na Linuxie. Z kolei polecenia te wykonasz za pomocą odpowiedniego modułu do node.js
Napisano 07 lutego 2015 - 03:43
Jeszcze nie kupilem Raspberry ale mam dylemat czy narazie kupic jakas tania kamere na usb za te 30zl czy ta dedykowana do Raspberry
Napisano 07 lutego 2015 - 22:38
Takie kamery mają już serwer WWW wbudowany, więc nic więcej nie potrzebujesz. Wystarczy przekierować port, ustawić jakiegoś DDNSa i gotowe.No może byc kamera IP za 260zł (Ale ona sama w sobie chyba tez tylko w sieci lokalnej, zeby stremować na www to tez trzeba by cos z tym zrobic)
Do tej dedykowanej na pewno dostaniesz odpowiednie sterowniki i masz masę gotowych, przykładowych rozwiązań. Kamerą za 30 zł możesz się nie wstrzelić w sterowniki lub mieć jakieś inne nieudokumentowane problemy. JJay dał ci linka do listy kompatybilnych kamer. Ja osobiście bym brał (i będę brałJeszcze nie kupilem Raspberry ale mam dylemat czy narazie kupic jakas tania kamere na usb za te 30zl czy ta dedykowana do Raspberry

Napisano 27 kwietnia 2015 - 14:24
Wy piszcie o tym - http://www.ematador....GB-Class-10/782 ?
Tj. najnowsza wersja czy jest jeszcze coś mocniejszego?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Linux, Serwer, Raspberry, Pi, Kamera, Usb, www, ftp, html, stream
Domeny i hosting →
Hosting →
[MyDevil.net] Elastyczne zarządzanie procesami oraz PROMOCJANapisany przez MyDevil.Net, 12 lut 2018 hosting, webhosting, www, mysql i 3 więcej |
|
![]() |
||
Technologie webowe - tworzenie stron www →
Gotowe rozwiązania →
Realistyczny tekst, jak zdjęcie a to tylko CSSNapisany przez unbreak, 01 lip 2015 css, html, javascript |
|
![]() |
||
HTML i CSS →
Upload plików na serwerNapisany przez Lateray, 28 sie 2014 Upload, plików, na, serwer |
|
![]() |
||
Pozostałe →
Inne →
Czy to byłoby atrakcyjne portfolio?Napisany przez writen, 23 cze 2014 portfolio, www, strona |
|
![]() |
||
HTML i CSS →
Kod HTML/CSS dla artykułu z obrazkiem, tytułem i treściąNapisany przez harick, 21 cze 2014 html, css, kod, artykuł, news i 1 więcej |
|
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych