Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Pomoc z budową strony w HTML

html pomoc strona zbudowanie

9 odpowiedzi w tym temacie
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
feniks01
0
Neutralna

Napisano 29 październik 2013 - 20:48

#1

Witam,

Chciałbym zbudować stronę.

Chciałbym, aby zawierała
1) Polskie znaki
2) Możliwość zmiany koloru tła
3) Możliwość zmiany tekstu
4) Chciałbym, aby była wyśrodkowana w pionie i w poziomie.
5) Chciałbym, aby była napisana w HTML
6) Chciałbym wkleić skrypt:

<script language="javascript"> function SprawdzFormularz(f) { if (f.email.value=='') { alert('Nie podałeś/aś adresu e-mail.'); return false; } if ( ((f.email.value.indexOf('@',1))==-1)||(f.email.value.indexOf('.',1))==-1 ) { alert('Podałeś/aś błędny adres e-mail'); return false; } if (f.imie.value=='') { alert('Nie podałeś/aś swojego imienia'); return false; } if (f.nazwisko.value=='') { alert('Nie podałeś/aś swojego nazwiska'); return false; } if (f.pp.checked == false ) { alert('Musisz zgodzić się z Polityką Prywatności.'); return false; } else { return true; } } </script> <form target="_blank" action="http://www.implebot.pl/post.php" name="impleBOT.pl" method="post" onsubmit="return SprawdzFormularz(this)"> <input name="uid" type="hidden" value="48329"> <input name="zrodlo" type="hidden" value="standard"> <div style="clear:both; padding-top:5px;;"><label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="email">E-mail:</label> <input style="width:180px; display:block; float:left;" name="email" type="text"></div> <div style="clear:both; padding-top:5px;"><label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="imie">Imię:</label> <input style="width:180px; display:block; float:left;" name="imie" type="text"></div> <div style="clear:both; padding-top:5px;"><label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="nazwisko">Nazwisko:</label> <input style="width:180px; display:block; float:left;" name="nazwisko" type="text"></div> <input style="clear:both; display:block; width:254px; margin-top:5px;" type="submit" value="Zapisz mnie"> </form>

i link.

Chciałbym, aby wyglądało tak, przy czym tekst podkreślony to odnośnik.

http://img809.images...9/4561/t62y.jpg

Ktoś pomoże?
  • 0

zonic

    WT Elite

  • 2911 postów
    • Czas spędzony online: 134d 2h 27m 36s
472
Znakomita!
  • LocationToruń

Napisano 29 październik 2013 - 21:55

#2

Jasne, że pomoże. Ja proponuję skorzystać z jakiegoś frameworka CSS. Na przykład Bootstrap i zacząć  budowę na jakiejś domyślnej skórce: http://getbootstrap....arted/#examples

Albo Foundation 4: http://foundation.zurb.com/docs/


  • 0

unbreak

    WT Elite

  • 1936 postów
    • Czas spędzony online: 27d 8h 38m 23s
506
Znakomita!
  • Location/home/unbreak

Napisano 30 październik 2013 - 10:06

#3

Czy to ma wyglądać dokładnie tak jak na screenie? :D


  • 0

webDeveloper


vms

    Użytkownik

  • 81 postów
    • Czas spędzony online: 5h 33m 5s
28
Bardzo dobra

Napisano 30 październik 2013 - 15:59

#4

Wrzuć to do działu 'zlecenia', bo nie masz problemu do rozwiązania tylko zadanie do wykonania.


  • 0

unbreak

    WT Elite

  • 1936 postów
    • Czas spędzony online: 27d 8h 38m 23s
506
Znakomita!
  • Location/home/unbreak

Napisano 30 październik 2013 - 17:03

#5

Przecież nie napisał żeby ktoś zrobił to za niego, tylko pomógł mu w realizacji tego.


  • 0

webDeveloper


writen

    Stary wyjadacz

  • 458 postów
    • Czas spędzony online: 29d 22h 56m 1s
133
Znakomita!

Napisano 30 październik 2013 - 18:59

#6

W tym, że nie napisał w czym ma problem. Bo raczej napisał rozwiązanie. Poza tym szukanie naprawdę nie boli.


  • 0

logo-green-dark.png


feniks01
0
Neutralna

Napisano 31 październik 2013 - 17:26

#7

Hej, dzięki za pomoc.

 

Zrobiłęm stronę w HTML + CSS

 

Mam jednak problem z wyśrodkowaniem jej w pionie i w pozimnie.

 

http://paranormalnyn...HTML_ _CSS.html

 

<HTML>
<HEAD>
<META NAME="Description" CONTENT="Opis dokumentu">

<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta name="Generator" content="Pajaczek NxG STD v5.9.9" />
<META NAME="Author" CONTENT="Autor dokumentu">

<TITLE>Tytuł dokumentu</TITLE>
    <style type="text/css">
    <!--
        BODY {
        color: #FFFFFF;
        font-family: Tahoma, Verdana, MS Sans Serif, Arial CE, Arial, Helvetica;
        font-size: 10pt;
        background-color: #000000;
        margin-left: 0;
        margin-top: 0;
        margin-right: 0;
        margin-bottom: 0;
        scrollbar-face-color: #D2DCDE;
        scrollbar-track-color: #E3EDEF;
        scrollbar-highlight-color: #043659;
        scrollbar-shadow-color: #043659;
        scrollbar-3dlight-color: #E3EDEF;
        scrollbar-arrow-color: #043659;
        scrollbar-darkshadow-color: #E3EDEF;
        }

        P {
        font-family: Tahoma, Verdana, MS Sans Serif, Arial CE, Arial, Helvetica;
        font-size: 10pt;
        text-align: justify;
        color: #FFFFFF;
        }

        A:LINK {
        color: #FFFFFF;
        text-decoration: none;
        font-variant: normal;
        font-weight: bold;
        }

        A:ACTIVE {
        color: #FF0000;
        text-decoration: none;
        font-variant: normal;
        font-weight: bold;
        }

        A:VISITED {
        color: #FFFFFF;
        text-decoration: none;
        font-variant: normal;
        font-weight: bold;
        }

        A:HOVER {
        color: #E29E48;
        text-decoration: none;
        font-variant: normal;
        font-weight: bold;
        }
    -->
    </style>
</HEAD>
<BODY>

<h2></h2>

<p>Witaj na mojej stronie. Znajdziesz tutaj wiele ciekawych informacji. Zapraszam serdecznie do zwiedzania!</p>

<script language="javascript"> function SprawdzFormularz(f) { if (f.email.value=='') { alert('Nie podałeś/aś adresu e-mail.'); return false; } if ( ((f.email.value.indexOf('@',1))==-1)||(f.email.value.indexOf('.',1))==-1 ) { alert('Podałeś/aś błędny adres e-mail'); return false; } if (f.imie.value=='') { alert('Nie podałeś/aś swojego imienia'); return false; } if (f.nazwisko.value=='') { alert('Nie podałeś/aś swojego nazwiska'); return false; } if (f.pp.checked == false ) { alert('Musisz zgodzić się z Polityką Prywatności.'); return false; } else { return true; } } </script> <form target="_blank" action="http://www.implebot.pl/post.php" name="impleBOT.pl" method="post" onsubmit="return SprawdzFormularz(this)"> <input name="uid" type="hidden" value="48329"> <input name="zrodlo" type="hidden" value="standard"> <div style="clear:both; padding-top:5px;;"><label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="email">E-mail:</label> <input style="width:180px; display:block; float:left;" name="email" type="text"></div> <div style="clear:both; padding-top:5px;"><label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="imie">Imię:</label> <input style="width:180px; display:block; float:left;" name="imie" type="text"></div> <div style="clear:both; padding-top:5px;"><label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="nazwisko">Nazwisko:</label> <input style="width:180px; display:block; float:left;" name="nazwisko" type="text"></div> <div style="clear:both; padding-top:5px;"><input type="checkbox" name="pp" value="1" style="border:0px;"> Zgadzam się z <a href="">Polityką Prywatności</a></div> <input style="clear:both; display:block; width:254px; margin-top:5px;" type="submit" value="Zapisz mnie"> </form>

</BODY>
</HTML>

 

Co sądzicie?


  • 0

zonic

    WT Elite

  • 2911 postów
    • Czas spędzony online: 134d 2h 27m 36s
472
Znakomita!
  • LocationToruń

Napisano 31 październik 2013 - 19:08

#8

Żeby ją wyśrodkować w poziomie musisz użyć automatycznych marginesów dla lewej i prawej strony. 
Przykład:
 

body {
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    width: 960px;
}

Ogólnie,  to co stworzyłeś nie trzyma się kupy. Nie znasz podstaw html/css, a lista błędów/wad tego co pokazałeś jest tak samo długa jak kod.

Pewnie przyjdzie kolega unbreak, spojrzy na to, przeżegna się i skrobnie Ci to od nowa w minutę :P Dlatego głowa do góry :)


  • 0

unbreak

    WT Elite

  • 1936 postów
    • Czas spędzony online: 27d 8h 38m 23s
506
Znakomita!
  • Location/home/unbreak

Napisano 31 październik 2013 - 19:26

#9

Żeby ją wyśrodkować w poziomie musisz użyć automatycznych marginesów dla lewej i prawej strony.
Przykład:
 

body {
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    width: 960px;
}
Ogólnie,  to co stworzyłeś nie trzyma się kupy. Nie znasz podstaw html/css, a lista błędów/wad tego co pokazałeś jest tak samo długa jak kod.

 

 

Dziwisz się:

<meta name="Generator" content="Pajaczek NxG STD v5.9.9" />

? :D

 

Pewnie przyjdzie kolega unbreak, spojrzy na to, przeżegna się i skrobnie Ci to od nowa w minutę :P Dlatego głowa do góry :)

Przyszedł, spojrzał i przeżegnał się parę razy, ale pisać całego za kolegę nie mam zamiaru, za dużo tego, za mało informacji co ta strona w ogóle ma robić i czym ma być.

 

Po 1. style przerzuć do osobnego pliku css :) Czemu ten formularz odbija się do impebota?
 
 


Użytkownik unbreak edytował ten post 31 październik 2013 - 19:27

  • 1

webDeveloper


zonic

    WT Elite

  • 2911 postów
    • Czas spędzony online: 134d 2h 27m 36s
472
Znakomita!
  • LocationToruń

Napisano 31 październik 2013 - 20:57

#10

A ja mówię. Są fajne, responsywne frameworki css z komponentami, które dostajemy za darmo. Tylko wrzucić w odpowiedniego diva tę treść i śmiga aż miło :) To nie... lepiej tracić czas na:

 

<meta name="Generator" content="Pajaczek NxG STD v5.9.9" />

  • 0





Podone tematy Collapse


Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: html, pomoc, strona, zbudowanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych